Sofia Game Dev Day 2023 мина и…

Sofia Game Night мина и ние сме много очаровани от резултата. Екипът на събитието, начело с Хелиана Велинова бяха постигнали едни удивителни резултати! В този пост ще разгледаме нашето участие, организацията и нашите впечатления от тазгодишната Нощ на игрите в София.

Накратко за sgn23

Като за начало, Sofia Game Night, или SGN накратко, е събитие, което се провежда от няколко години в София, като последните събития обхващат и доста голяма част от България, включително Пловдив и Варна. Зад всички организационни години седи един човек – Хелиана Великова (hellyanavelinova@gmail.com), на която дължим и нашето присъствие в програмата.

нашето участие

Veselie Studios, не пропуска SGN, като и тази година, не беше изключение. Този път решихме да представим най-новата ни игра Meteor Rush, като хората, които дойдоха, имаха шанса да се регистрират за нея и да я пробват преди всички останали. Нея можете да видите тук. Играта я има в Google Play, за предварителна регистрация! Много ще ни зарадвате, ако се регистрирате 🙂

Нашите впечатления

Макар и само за един ден, Sofia Game Night се помни. Помни се с добрата обстановка, годините организатори, колеги и участници, и с добрата организация.

Нашият щанд беше в така нареченото “Чистилище”, или Sofia Game Dev Day Expo с други думи. Беше пълно, както с видео игри от всякакъв калибър, так и с най-различни настолни игри, VR разработки, а имаше също и пичове които играят на сложни стратегически игри като World of War Craft.

Силно препоръчваме, да не се изпуска нито година. Няма значение, дали си разработчик, дизайнер, студио, или просто ентусиаст с няколко хиляди часа Minecraft видеа в тубата, ходи, разглеждай! Това е българският гейминг сега, показан по най-интересния начин!

в заключение

Искрено сме благодарни, че и тази година ни приеха, въпреки нахалството ни и силно се надяваме, да има още такива години! Благодарим на Хели @hellyana, че прави програмата все по-интересна и по-интересна с всяка година 🙂

От екипа на Veselie Studios, благодарим!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *